Befejezett projektek

Beépített tűzhely

Már meglévő konyha bútorhoz kellet hozzá építeni ezt az elektromos tűzhelyet. Sajnos az eredetivel meg egyező bútorlapot nem találtam, 

A lényeg, hogy a megrendelővel egyeztetve, elfogadta, miszerint más színű anyagból készítsem el.

Szekrény ajtó utólag

Egy felújított fürdő szobába vált szükségessé az ajtó utólagos elkészítéséhez. .


Új kapu

A régi kaput sajnos elérte az öregség. Nehezen záródót, és már majdnem szét eset. Olyan állapotban volt, hogy javítgatni már nem volt értelme. Azon kívül a kocsival való ki és be állás nehézkes volt, mivel belűről túl közel rakták a gáz csövet. Ebből kifolyólag a kaput nem lehetett teljes mértékben ki nyitni.

Ez az új kapu áll egy kiskapuból, ami a nagy kapuba van beépítve. A nagy kapu csak akkor nyitható, ha a kis ajtó rá van zárva. A gáz cső miatt, egy oldalra nyílik mind a kettő.

Anyaga fenyő palló, és OSB lap. 

Kívülről mindennel el van látva, ami szükséges egy kapura. Ház szám, és harapós kutya táblával. Ezeket rétegelt lemezre, pirográffal lett feltüntetve.

Az utcanév tábla


Kutya elválasztás

A két kutya folyton marta egymást. Így egy egyszerű kerítéssel simán meg lehetett oldani az állandó viszályt. Kerítés kis kapuval és a gond meg oldva. Ám nem csak erre jó a kis kerítés. Számtalan oka lehet egy ilyenek a megépítése.

Lépcső felújítás

Feladat adott volt. Egy 30 éves lépcsőt kellet felújítani. Rengeteg csiszolás, Egy új lakkozás, és újra a régi fényében tündököl a lépcső a tulajdonosuk örömére!

Szekrénysor

Ez a szekrénysor, mahagóni bútorlapból készült. Tartalma, egy 3 ajtós szekrény amely akasztós, és egy polc is található benne.

Balra egy sarok tükrös szekrény, melyben polcok találhatók.

A másik falon két éjjeli szekrény, melyen szintén polcok vannak. A két szekrény között egy kétajtós polc, illetve két nyitott polc található. 

Mindegyik szekrény szétszedhető, pár mozdulattal. Ezt egy Exenteres bútorlap rögzítő csavarnak köszönhető.

A képen látható ágyat nem én készítettem.

Gardrób szekrény

 Egy bútor darab, mely a ruhák, és más egyéb tárgyak raktározásához elengedhetetlen.

Bal oldalt alul egy akasztó van egy fix polccal. Fölötte szintén egypolcos szekrény.

Jobb oldalt 4 fiók kapót helyet. Ezek a fiókok különböző magasságúak. 

Bár ajtók éltolhatósak, azért a kis felsőt én nyílósra csináltam volna. A megrendelő ragaszkodott ahhoz, hogy az is tolós legyen. 

Az anyaga egyébként világos fenyő. 

Rönkfa asztal javítás

Sok éve kint álló asztalkától van szó, mely ki van téve az időjárásnak. 

Egyik asztallapja egy félbevágott rönk teljesen elkorhadt. Nem engedték meg a cseréjét, csak javítsam ki. 

Hát nem volt egyszerű mutatvány, ráadásul 30 fokos melegben.

Azért sikerült helyre hozni!

A Te címed

Egy panel lakás két szobájára kértek új ajtót, a régi tok bontása nélkül. A szoba ajtókat készen vették, de nem volt megfelelő a méret. Így mindkét oldalról szorító fát kellet behelyeznem. Végül is sikerült! Végül a tok borítás is elkészült.

Öltözőpad

Egy egészség ügyi intézet adott megrendelést 3 db öltöző pad elkészítésére. 

Anyaga tömör fenyőfa. Szépen megmunkálva, és lakkozva. Az intézet dolgozi nagyon örültek neki.

Üveges szekrény

Adott egy LYONI dió bútorlap, üveg sín, és egy vállalkozás, melynek szüksége volt egy irodai szekrényre. Ez lett belőle!

Az üveg nem az én hibámból nincs bent. Azt a megrendelő maga intézi.

Üveg gördülékeny csuszását műanyag sínek biztosítják. Alul az anyagba bemarva, felül pedig csavarozva. Az élzárás 0,4 mm-es ABS- el történt.

Raklap bútor

Eredeti EU--s raklap bútor család. Könyves polcok, tároló polcok, és egy gurulós dohányzó asztal. 

Felület kezelése csiszolás után sötét dió lazúr , valamint lakk. A látható részek kétszer lett lazúrozva, a nem látható részek csak egyszer. 

Maga a raklap anyaga fenyő, és nyár fa vegyesen.

Többre vagy kiváncsi? Nézd meg a facebook oldalunkat!

Terasz fedés

Viakolor teraszra kellet építeni ezt a tetőt. Egyszerű, semmi extra. Egyetlen bonyodalom az volt, hogy a terasz közepén van egy erkély. Azt  ki kellet kerűlni.

Sikerűlt azt is megoldani. Ebből látszik, lehetetlensé nincs.

Az oszlopok 10 x 10 -es gerendából készültek, mig a szarufák 10 x 5 pallóból. Erre kaptak tetőlécet, és 10 mm polikarbonát lemezt. Természetessen csatorna is szerepet kapot a projektben. Az egész faszerkezet mahagóni lazurral van lekezelve, alapozás után.

Az már hab a csúcson, hogy mikor végeztem akkor kezdet el fújni igen erősen a szél, és szakadni az eső. Legalább biztoslehettem benne, hogy jól csináltam meg.

Bogi kiságy

Kiságy újszülöttől, 4-5 éves korig. Rácsos rész, 120 x 60 cm. Átalakítható gyerek ággyá is, ha kinőné. Átalakítás utáni ágy fekvő felülete: 17 x 60 cm.

Anyaga fenyő tömör fa,   de készülhet bútorlapból is.